Påskeleir på Hardangervidda: – kunne ikke blitt bedre

19 april, 2022 av Hilde Haldorhamn

Med stor iver og engasjement for å få til en ny tradisjon i kretsen, førte til en vellykket leir i påskefjellet.

Isak Greger Eriksen (14) og Alvin Audestad Holtet (14), som begge er ferske kretsstyremedlemmer, tok utfordringen på strak arm og planla påskeleir for vandrere og rovere.

Sammen med initativtaker for påskeleir, Jan Bjørnsrud fra 1. Skougum ble sikkerthetsopplegget rundt leiren planlagt. Bjørnsrud som har hytte i området var godt kjent og hjalp til med planleggingen og tilrettelegging for frakt av telt og utstyr for speiderne.

Totalt deltok det syv unge speidere som tok seg opp til Hardangervidda, via Rjukan og opp til fjellet med Krossobanen.

De ankom onsdag i vind og snøvær og leiren kom fort opp.  Et stort lagstelt med vedovn som ga god varme i teltet. Dagen ble avsluttet med stormiddag på kvelden.

Hyggelig besøk

Ved ankomst Gvepseborg onsdag, hadde speiderne ved en feiltakelse fått med seg ryggsekken til en av hyttenaboene da utstyret ble fraktet opp i leirområdet. Den uheldige eier av sekken dukket opp i leiren torsdag og var glad for at utstyret hadde kommet til rette.

Heldigvis var eieren av sekken i godt humør og kom med tips om fjellvann hvor det var gode isfiskemuligheter og ønsket speiderne en fin leiruke.

Radiosamband

Bjørnsrud er en fjellvant leder og har en hytte som er godt utstyrt for å drive med radiosamband. Han sørget for opplæring og utstyrte speiderne med eget utstyr for at sikkerheten skulle være ivaretatt. Radiosambandet fungerer godt, og speiderne meldte fra hvor de skulle slik at det skulle være greit å komme til for redningsmannskap dersom det skulle oppstå situasjoner hvor de hadde behov for bistand.

Heldigvis ble dette en trygg og god opplevelse for alle deltakerne, og fjellet viste seg fra sin aller beste side.