En opplevelse for livet i kano

24 juni, 2024 av Hilde Haldorhamn

Det ble en vellykket tur for de 66 speiderne som deltok på kretsens første felles kanotur.

I månedsskiftet mai/juni var alt lagt til rette for at det skulle bli en vellykket kanotur for speiderne i Vestmarka krets.

Med en stab på fire ledere fra Hyggen og 1. Gullaug speidergrupper, som på forhånd hadde vært på befaring i området, var det planlagt aktiviteter og område for leirslagning.

Staben reiste opp til Fjorda en dag før resten av speiderne for å forberede leirområde og legge til rette for både matlaging og aktiviteter for speiderne og lederne som ankom Vestland kanoutleie på Bjørneroa, fredag 31. mai.

Beskrivende invitasjon

I invitasjonen til turen fremgikk det at dette er et av de finere område å tilbringe flere dager i kano. «På høydedraget mellom Randsfjorden og Sperillen ligger en underlig samling vann og kanaler. Blant lokalbefolkningen kalles de Fjorda, Mens det på kartet benevnes Velmunden. Dette er turpadlernes eldorado. Strengt tatt behøver man ikke å bære en eneste meter. Vannene er bundet sammen med trange sund og passasjer. Her kan man variere og padle i dagevis.»

Denne beskrivelsen kunne nok de fleste deltakerne skrive under på. Og det fine været innbød på vannaktiviteter som kameratredning og bading både fra kano og land.

Mange aktiviteter

Det ble en tur med mange ulike aktiviteter, hvor kano og bading var i hovedfokus. Det ble også fisket på turen, og fisken lot ikke be to ganger når noen kastet ut et agn, den bet på med en gang. Det var ikke småfisk heller, men store som mettet både ledere og ivrige speidere.

Mulighet for alle å delta

Med alle gruppenes kanoer og mulighet for å leie for gruppene som ikke hadde egne kanoer, var det også åpnet for at grupper med speidere uten ledere også kunne få delta. Dette åpnet for at det ble noen få som også fikk delta selv om gruppa ikke kunne stille med ledere. Noe som kan være en utfordring for mindre grupper.

I evalueringen fra arrangementet fremgår det at dette er et arrangement for gjentakelse.