Speiding og Korona

12 mars, 2020 av Thor Gunnar Mathisen

Kretsstyret sendte i går ut melding om at Kretsen avlyser/utsetter arrangementer, men at gruppene må vurdere selv. Nå har Forbundet sendt ut mail og lagt ut på nettet en oppfordring om at alle grupper, kretser og korps avlyser speideraktivitet der man møter fysisk i tiden fremover. Regjeringen har i tillegg lagt ned forbud mot kultur og idrettsarrangementer.

Kretsstyret følger Norges speiderforbunds oppfordring om at all speideraktivitet avlyses i tiden fremover – også i gruppene.  Foreløpig gjelder det alle planlagte aktiviteter ut april. Vi kommer tilbake med informasjon om hva kretsen gjør med Kretsbannerkonkurransen/småspeiderkonkurransen og hva grupper gjør med sommerleir.

Følgende kan man lese på forbundets sider: https://speiding.no/nyhetsarkiv/viktig-informasjon

Det er nå tatt en beslutning i Norges speiderforbund sentralt om å avlyse alle nasjonale arrangement til og med 30. april. Forbundet oppfordrer også alle grupper, kretser og korps til å avlyse alle speideraktiviteter hvor vi møtes fysisk til og med 30. april.

Det betyr imidlertid ikke at man må unngå all kontakt med hverandre, men vi oppfordrer til å ha digitale møter. En speider er en god venn, og vi tar vare på hverandre. Man kan lage Google-hangouts, lage videochats, ha kontakt i facebookgrupper, via Snapchat, dere kan muligens arrangere patrulje-JOTI? Også kan jo speiderne gjøre hyggelige aktiviteter sammen med familien om det blir mye hjemmetid framover.

Det er fint å oppfordre til fellesskap og kontakt, og så må vi være litt kreative når det gjelder hvordan vi gjør det.

Vi oppfordrer også til å være kreative når det gjelder gjennomføring av Speideraksjonen, og unngå å gå med bøsse fra dør til dør inntil videre. Det finnes en etablert innsamling på Facebook som kan deles på nettsidene, og Speideraksjonen har VIPPS-nummeret 89543.

Som speidere er vi Alltid beredt og klare for en god tørn! Vi må gjøre oss tilgjengelige for å hjelpe samfunnet der hvor det er mulig hvis det kommer forespørsler til gruppene om å bidra med hjelpende hender.

Vi følger situasjonen tett, og vi jobber videre med konkrete grep i forhold til planlagte aktiviteter. Informasjon på speiding.no og på forbundets facebooksider vil oppdateres, og det vil bli sendt ut e-post til orientering når vi har ny informasjon.