Delfin fra Asker 1 vant kretsbannerkonkurransen

30 april, 2024 av Hilde Haldorhamn

Det til slutt Delfinpatruljen til Asker 1 speidergruppe som gikk av med seieren og kretsbanneret under årets kretsbannerkonkurranse på Skogsborg i Asker.

Det var surt og kaldt under årets kretsbannerkonkurranse noe som preget speiderne under rundløypa på søndag. Likevel var det ingen som klaget. Totalt var det 31 patruljer som tilbragte helgen 25.-28. april med å konkurrere i speiderferdigheter.

Fredag var det innrykk med oppbygging av leirområdene og forberedelser til konkurransen som startet lørdag kl. 09.00, før de krøp ned i soveposene.

Alvoret starter

Lørdag var det åpning og flaggheis før alvoret startet. Den første oppgaven denne lørdagen var orienteringsløp og teorioppgave. Noe som ikke var like enkelt for alle, men heldigvis var det ingen som skadet seg eller ble borte.

Etter lunsj var det klart for en kreativ oppgave hvor speiderne skulle lage en vev og veve et tøystykke og dekorere med patruljesærpreg. Det var også mulig å sanke noen bonuspoeng ved å delta på en audition for leirbålsunderholdning.

Deretter skulle patuljen lage en to retters middag, med kylling og en deilig dessert. De hadde på forhånd fått i oppgave å forberede tilbehøret til hovedretten og fikk utdelt kyllingfilet som hovedingrediens. Underveis skulle de også svare på en teorioppgave.

Kvelden ble avsluttet med leirbål og underholdning av patruljene.

Rundløype i regnvær

Søndag var det tungt skydekke og regnvær, ingen god start på morgenen, men speiderne var nå klare for siste dag med konkurranse. Denne dagen var det en rundløype med fire oppgaver som skulle løses av patuljene. Det var 1. hjelp, friluftskunnskap, pionering og samarbeid.

På 1. hjelpsposten skulle speiderne foreta HLR og sikre en bruddskade, på pioneringsoppgaven skulle de bygge en A-bukk og gå med denne 5 meter, friluftsoppgaven var å tenne bål og få vann til å koke. Under samarbeidsoppgaven var det en atomreaktor som skulle nedkjøles og brensel som skulle flyttes til nedkjøling. Dette var en utfordrende oppgave hvor speiderne var helt avhengige av å kunne samarbeide.

Disse skal til NM i speiding

Det var veldig tett konkurranse mellom syv beste patruljene som går videre til NM i speiding i Halden 7.-9. juni.

De syv patruljene som fikk billett til NM er:

Asker 1 speidergruppe Delfin 236,5 1
Sætre speidergruppe Solbrent tiger 229,5 2
1. Høvik speidergruppe Isbjørn 229,0 3
Hyggen speidergruppe Tigertoastz 229,0 3
Asker 1 speidergruppe Zebra 227,0 5
Tranby speidergruppe Oter 222,0 6
3. Drammen speidergruppe Bever 218,0 7

Takk til Bærumsgruppene

Det var et godt gjennomført kretsbannerarrangement hvor gruppene fra Bærum hadde arrangør ansvaret. Både speider og ledere koste seg hele helgen. Gruppene hadde gjort et godt forarbeid og gjennomførte arrangementet med stil. Takk til alle som bidra til å gjøre dette til et godt kretsarrangement.