Er du klar for en skikkelig utfordring?

23 januar, 2024 av Hilde Haldorhamn

Hiorthpokalkonkurransen er en tradisjonsrik snøhuletur og konkurranse som går av stabelen 8.-10. mars. Det er Vestmarka krets som står bak arrangementet. Speiderne vil i løpet av helgen få testet sine ferdigheter innenfor vinterspeiding i trygge rammer med erfarne ledere rundt seg.

Praktisk info

Speiderne busses opp til arrangementsområdet fredag ettermiddag 8. mars, hvor de så sover inne frem til lørdag morgen.

Lørdag 9. mars går speiderne på ski et par kilometer inn til huleområdet hvor lagene graver hver sin snøhule. Denne dagen vil snøhulegraving og samarbeid være i fokus.
På vei tilbake til bussen på søndag løser lagene oppgaver innen kart og kompass, førstehjelp, skred, nødbivuakk, og pionering.
Lagene som kan stille i konkurransen består av 4-8 speidere på mellom 14-17 år (8.klasse til 1. videregående). I tillegg kan gruppene stille med debutantlag. Kravet til debutantdagene er at speiderne kan gå på ski og med tung sekk, samt er i følge med en fjellvant leder over 18 år.Vi åpner også i år for at roverlag kan delta. Roverlagene må være forberedt på å hjelpe til på postsløyfen søndagen ved behov.
Pris og påmelding

Pris vil i år være 1100.- for deltagere og ledere fra Vestmarka krets , andre kretser og KM grupper kr 1200,- .  Stab skal betale kr 200,-. Dette dekker blant annet transport og middag/overnatting fredag.

Påmeldingsfristen er 22. februar  og gruppene melder på sine deltakere i min.speiding.no