Kanotur for troppsspeidere i Vestmarka krets

10 april, 2024 av Henrik

Vestmarka krets inviterer til kanotur til Fjorda-vassdraget for stifinnere og eldre (5 klasse og eldre)
Påmeldingsfrist: 1. Mai
Har du lyst til å være med på årets beste kanotur? I noen av Norges beste padlevann? Har du lyst til å få fullført kanopadler merket til skjorta? Bli med på kanotur!

Det blir padling, det blir besøk på milorg hytte dypt inne i denne labyrinten av blikkstille vann og små og store øyer. Det blir kanskje også muligheter for et ufrivillig bad underveis!

«Fjorda» :
På høydedraget mellom Randsfjorden og Sperillen ligger en underlig samling vann og kanaler. Blant lokalbefolkningen kalles de Fjorda, Mens det på kartet benevnes Velmunden. Dette er turpadlernes eldorado. Strengt tatt behøver man ikke å bære en eneste meter. Vannene er bundet sammen med trange sund og passasjer. Her kan man variere og padle i dagevis.
Det er spredt hyttebebyggelse i området., men liten eller ingen nybygging. I pinsen og andre fine sommerhelger kan det være uhyggelig mange kanoer i disse vannene. Informerte kilder forteller til og med om folk som har ”hiket” seg vann-i-mellom med kanopadlere. Det typiske skogsterrenget er småkupert, med lyngkledte tuer og hauger. Dersom man ikke er så veldig kresen, er det lett å finne en lun leirplass – og det skal undre meg mye om den ikke er brukt av andre padlere før deg.

Tid og sted: Fredag 31. mai 19:00 til søndag 2. juni 14:00
Påmeldingsfrist: 1. Mai
Adresse: Vestland Kanoutleie (Vestlandvegen 21, 3522 Bjoneroa)

Pris: 250,- pr speider.
Antall speidere: 60 (Stifinnere og oppover)

Det er ikke nødvendig å stille med egne ledere på denne turen, vi har en full stab som vil ta seg av dette.

Mangler din gruppe kanoer så ta du kontakt, så får vi ordnet det også.

Påmelding, pakkeliste og tidsplan ligger i min.speiding.no: https://min.speiding.no/activities/view/3991