På bøljan blå i Aremark

4 juli, 2022 av Hilde Haldorhamn

En av sommerens store begivenheter er å reise på speiderleir. For Tranbyspeiderne innebar det å padle seg gjennom leiren.

Søndag 26.juni gikk turen Tranby til Aspern i Haldenvassdraget. Med kanoene fullastet av telt, mat, sekker og godt humør sjøsatte de åtte speidere og tre ledere kanoer og padlet avsted til Løvøya som skulle være base for sommerleiren.

På Løvøya etablerte de en liten leir, med telt tarper og hengekøye, fikk de klargjort for ulike værforhold. Turen bød på all slags vær fra sol, regn og kraftig vind.

Det ble en ekspedisjonstur rundt på øya, bading, leirbål, tacobuffet og havregrøt til frokost.

Etter regn kommer sol…

Etter en fin dag med sol og varme, varslet uværet sin ankomst i det fjerne og alle jobbet raskt med å stramme og rette tarper og telt, så alle skulle ha en tørr plass for natten.

Og det var et voldsomt uvær som kom, med skikkelig styrtregn, men det la ikke noen demper på stemningen.

Da var det godt å kunne trekke inn under tarpen og lage seg middag.

Hengekøyer og telt var supert,  til tross for både styrtregn og tordenvær. .

Vi holdt oss tørre det meste av tiden, og overlevde uværet gjennom den første natten med glans og alle barna sov godt, sier Charlotte Sogn.

Det ble en våt morgen, men det klarnet opp etter hvert og leirdeltakerne gjorde seg klare til å reise videre.

Padlet gjennom Brekke sluser

Det var litt mye motvind når de skulle krysse over fjorden, så det gjorde godt å få litt drahjelp av en båt. Etter en lang tur over fjorden kom de så til Brekke sluser, som er Nord-Eurpoas høyeste sammenhengende slusetrapp på hele 27 meter. Det ble en morsom tur ned.

Vel i land ble det servert pizza og brus. Og det var ikke en sky på himmelen. Noe alle satte stor pris på før leirslagning for siste natten, denne gangen i telt i hagen til sluseassistentboligen.

 

Siste dagen ble det både spenning og fart, da de kom seg gjennom en spennende Via Ferrata hvor det både var lange hengebruer, og utfordrende høyder som skulle forseres før det endte opp i en tur med zipline. Alle gjennomførte og alle syns det var gøy.

Lederne var storfornøyd og er imponert over alle speiderne og hvordan de tok utfordringene på strak arm.
– Ikke en eneste sur mine, ingen mistet motet selv om været gav en del utfordringer. Speiderne stod på, hjalp til og var blide. Og alle hadde full kontroll på egen bagasje, avslutter en meget fornøyd speiderleder.
Tekst: Hilde Haldorhamn/Charlotte Sogn.
Bilder: Charlotte Sogn.